Activiteiten PDF Afdrukken

Wat doen we bij scouting?

Eén van de kenmerken van het spel van verkennen is de veelzijdigheid. De meeste groepen binnen de scouting nemen als leidraad vier interessevelden, te weten :

• Ontdekken
  • Buitenleven
  • Expressie
  • Sport en spel

Uit deze interessevelden kun je regelmatig iets terugvinden in het programma. Ze zijn het raamwerk voor allerlei activiteiten zoals kamperen, toneelspelen, muziek maken en luisteren, zingen, knutselen, op excursie gaan, schilderen, zwemmen, kringspelen, in de zomer met z’n allen op kamp gaan en noem maar op.

Alle activiteiten worden in verschillende groepen gedaan, samen met de betrokken leiding die even enthousiast meespeelt als de leden.

Groepsbijeenkomsten

De groepsbijeenkomsten van iedere speltak vinden tweewekelijks plaats in onze eigen blokhut “De Ulespot”.

Welpen Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur
Verkenners Zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur
Rovo’s Donderdagavond van 19.15 uur tot 21.45 uur

Naast groepsactiviteiten hebben we in het voor- en/of najaar nog een weekend in de eigen blokhut en gaan we 1 keer op kamp in een andere blokhut / lokatie buiten Venlo.