Lid worden?

Wil je lid worden? Kom gerust een keertje kijken! Klik hier voor meer informatie.

Leid(st)er worden?

Wil je leid(st)er worden? Gezellig! Klik hier voor meer informatie

Login (voor leiding)

Leid(st)er worden? PDF Afdrukken

Graag!  Dat kan!

Voor meer informatie: Susan Hiddema-Holtman Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Ben jij op zoek naar zinvol en aantrekkelijk vrijwilligerswerk?

Dan komt dat goed uit!

Stichting Hertog Reinoud in Venlo is op zoek naar nieuwe leiding: enthousiaste mensen met het hart op de goede plaats die samen een groep kinderen of jongeren wil begeleiden.

Hertog Reinoud is een scouting voor kinderen en jongeren met motorische -, verstandelijke -, zintuiglijke en / of meervoudige beperkingen, die binnen de reguliere clubs minder goed kunnen functioneren.

Er zijn vier verschillende groepen met kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 tot ongeveer 33 jaar. De groepsbijeenkomsten vinden één keer in de twee weken plaats (in onze eigen blokhut te Venlo) op maandagavond, donderdagavond of zaterdagmiddag en duren ongeveer 3 uur. De leiding is altijd wat eerder aanwezig en komt tussendoor af en toe bij elkaar om te vergaderen, elkaar bij te praten enz.

Voor iedere groepsavond of -middag wordt een leuk programma bedacht, bijvoorbeeld bowlen, knutselen, bbq-en, speurtocht, karaoke enz. Eigenlijk: alles kan, als het maar leuk is.

In het voorjaar en in het najaar wordt jaarlijks een gezellig weekend in de eigen blokhut georganiseerd. In de zomer gaat elke groep een week op kamp, ergens in Zuid-Nederland. Vooral tijdens deze weekenden en kampen hebben sommige leden meer dan de "gewoonlijke" hulp nodig bij o.a. de verzorging. Tijdens de groepsavonden "blijft" het vooral bij het helpen met eten, drinken en naar het toilet gaan, buiten het begeleiden uiteraard van de activiteiten die speciaal voor hen georganiseerd zijn.

Heb je interesse of wil je graag meer informatie?

Kijk dan eens op www.scoutinghertogreinoud.nl of neem contact op met de secretaris Susan Hiddema-Holtman
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Je kunt ook een paar keer vrijblijvend meedraaien tijdens een groepsavond of -middag om te kijken of je het leuk vindt.

Als je denkt "Dat is niks voor mij," dan heb je misschien wel een vriend of vriendin, oom of tante die geknipt is voor dit vrijwilligerswerk. Laat maar horen!

 

De kikker

logo_klein

Het logo van onze Scouting is een kikker. Over deze kikker gaat het volgende verhaal.

logo_klein