De kikker PDF Afdrukken
Geschreven door Webmaster
maandag 04 januari 2010 19:13

Twee kikkers gingen op zekere dag uit wandelen. Ze kwamen bij een boerderij waar een kom met room op tafel stond. Toen ze erin keken vielen ze er allebei in. De ene zei: “Dit soort water ken ik niet, hoe kun je hier in zwemmen? Ik begin er niet aan”, met als gevolg dat hij zonk en verdronk, omdat hij de moed verloor.

De andere kikker gaf de moed niet op. Hij zwom dapper rond en spetterde met zijn voor- en achterpoten zoveel hij kon om zich drijvende te houden. Wanneer hij merkte dat hij onder dreigde te gaan, spande hij zich met dubbele kracht in en verloor nooit de moed. Toen hij tenslotte moe werd en dacht dat hij het niet langer vol kon houden, gebeurde er iets onverwachts. Omdat hij zo geweldig met zijn poten had gesparteld was de room zo dik geworden dat hij plotseling veilig en wel op een dikke klont boter bleek te zitten.

Moraal van dit verhaal: "blijf proberen, al gaat het moeizaam; hou vol en je komt er wel."

Scouting Hertog Reinoud wil je hierbij graag een handje helpen.