Lid worden?

Wil je lid worden? Kom gerust een keertje kijken! Klik hier voor meer informatie.

Leid(st)er worden?

Wil je leid(st)er worden? Gezellig! Klik hier voor meer informatie

Login (voor leiding)

Home
Rovo's PDF Afdrukken

WELKOM op de Rovo's-pagina!

rovos

 

Leuk dat je komt kijken!

Je vindt hier leuke foto's, spelletjes en informatie over de leden en leiding. Maar ook praktische informatie. Bijvoorbeeld over de groepsavonden.

In het gastenboek kun je zelf een leuk berichtje typen. Je kunt iets typen over de website, over een groepsavond, over jezelf, over het kamp of ... misschien weet je zelf iets veeeel leukers.

Het laatste nieuws over de groepsavonden en over de website vind je hieronder, bij 'Nieuws'. Even scrollen dus.

Kijk ook eens naar de algemene informatie en de pagina's van de andere speltakken.

Veel plezier!

 

Rovo - nieuws

 

Hier vind je het laatste Rovo-nieuws. Ben je op zoek naar algemeen nieuws? Klik dan hier.


20 januari 2016

Het programma van de Rovo's is aangepast. Klik hier om naar het aangepaste programma te gaan. Hetgeen dat is aangepast is geel gekleurd.

 

21 december 2015

ROVO'S - Goed nieuws en slecht nieuws!

We zullen beginnen met het slechte nieuws. Suzanne heeft afgelopen donderdag afscheid genomen van de Rovo's. Na 6 leuke jaren moet ze er helaas voor kiezen om te stoppen als leidster. Ze gaat naast haar baan een nieuwe studie volgen in januari en dit is niet te combineren met de scouting. Gelukkig mogen we haar wel vragen als we een keer te weinig leiding hebben.

Suzanne, nogmaals hartelijk bedankt voor de mooie jaren samen bij de Pivo's en de Rovo's. Heel veel succes met jouw nieuwe studie en tot gauw!

Het goede nieuws is dat we gelukkig ook weer een nieuwe leidster mogen verwelkomen. Tonny! Na heel wat jaren komt
Tonny weer terug als leidster bij de scouting. Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee!

Tonny, welkom bij de Rovo's en alvast bedankt voor jouw inzet! We gaan er een gezellige tijd van maken!

 

13 maart 2015

NIEUW: FOTO's van Rovo's - Beautyavond

 

2 maart 2015

NIEUW: Foto's van de muziekworkshop van Stella Klerken

 

13 februari 2015

Gisteraovend haet er beej de Rovo's van Hertog Reinoud Venlo ein gezellige playbackshow plaatsgevonden in teike van de vastelaovend. Ut waas er super gezellig, met leuke optreeijes van de Rovo's zelf, gastjury Elise Nijsten, Wouter Geomini en Inge Gubbels, ein bar man Joep Janssen en  Leon Janssen dae veur de muziek zurgde. Ut waas ein geslaagde activiteit! Bedankt allemaol! Vastelaovend same!

Klik hiej veur de foto's

 

31 januari 2015

De Rovo's hebben dit jaar het Kerrebal georganiseerd en het trio bestaat uit ... trommelgeroffel ... Prins Niek, Prinses Silvia en Vorst Sevinç. Klik hier voor nieuws, foto's, bedankjes, proklematies enz.

 

16 januari 2015

Goed nieuws en slecht nieuws!

sharon

We zullen beginnen met het slechte nieuws. Sharon Sieben-Dings heeft gisteren helaas afscheid genomen als leidster van de Rovo's. De Rovo's vinden dit heel erg jammer en willen Sharon nogmaals bedanken voor de gezellige tijd bij de Rowans en de Rovo's.

 

miranda

Gelukkig hebben we ook nog goed nieuws. Miranda Janssen wordt leidster bij de Rovo's. Miranda is een oude rot in het vak en is al meer dan 25 jaar betrokken bij onze scouting. Ze is leidster geweest bij de Welpen en samen met haar man Leon Janssen zorgt ze voor het beheer van de blokhut. De Rovo's zijn heel blij met deze extra versterking! Welkom bij de Rovo's, Miranda!

 

8 augustus 2014

Hallo Rowans en Pivo's,

wij hopen dat jullie een fijne zomer hebben gehad en dat jullie weer veel zin hebben om naar de scouting te komen. Wij, als leiding, hebben er in ieder geval heel veel zin in!

11 september 2014 is de eerste gezamenlijke groepsavond. De volgende groepsavonden zijn om de twee weken in de oneven weken.

Op de eerste groepsavond wordt de nieuwe naam onthuld. De website zal daarna ook worden aangepast.

De tijd is veranderd en wordt 19.15-21.45u. De leiding is vanaf 19.00u aanwezig bij de blokhut en is niet verantwoordelijk voor leden die eerder aanwezig zijn. De taxi terug kun je om 21.45u bestellen. We houden er rekening mee dat de taxi dan een kwartier eerder of een kwartier later kan komen.

Tot 11 september!

Groetjes van de leiding

 

Klik hier voor het nieuwe programma van 2014-2015

 

 

4 juli 2014

Hallo allemaal,

wij vonden het gisteren erg gezellig tijdens de bbq met de Rowans en de Pivo's. Jullie ook?

Zoals jullie weten gaan we in het nieuwe seizoen samen met de Rowans. Enkele weken geleden hebben we een informatiebijeenkomst gehad en hier hebben we medegedeeld dat we na de zomer op de maandag groepsavond hebben. Twee leidsters van de Rowans moeten ivm werk onverwachts stoppen. Daarom hebben we opnieuw moeten bekijken hoe we dit probleem kunnen oplossen. We zijn genoodzaakt om de groepsavond toch op de donderdagavond te houden. We begrijpen dat dit onduidelijkheid met zich mee brengt. Lees eerst onderstaande informatie door. Als er dan nog vragen zijn kun je contact opnemen met mij via 06-12401842 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Belangrijk:
- 11 september 2014 is de eerste gezamenlijke groepsavond
- De volgende groepsavonden zijn vanaf 11 september in de oneven weken
- De groepsavonden zijn op donderdagavond van 19.15-21.45u
- Stuur mij een mailtje als je deze e-mail gelezen hebt

- Jullie ontvangen zo snel mogelijk het nieuwe programma. Tips voor het programma zijn welkom. Wat vond je leuk wat we ooit hebben gedaan of wat zou je graag een keer willen doen? We kunnen natuurlijk niet beloven dat we alles in het programma opnemen.
- We zijn nog op zoek naar een nieuwe naam voor de samengestelde groep. Als je een leuk idee hebt, mail dit dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . We kiezen de leukste naam uit en deze gebruiken we dan voor de groep. De winnaar krijgt een leuke prijs.
- Als de groep eenmaal goed loopt willen we ook weer weekenden organiseren. Hier ontvangen jullie te zijner tijd informatie over.
- We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leiding, een voorzitter en een penningmeester. Dus we vinden het fijn als je je familie, vrienden en bekenden vraagt of zij interesse hebben of dat zij misschien iemand anders kennen.

Dan wensen wij jullie tot slot nog een hele fijne zomer toe en tot 11 september!

Groetjes Saskia, namens de Rowans- en Pivo-leiding

 

20 januari 2014

Gelukkig hebben we ook nog goed nieuws: Sandra en Silvia zijn die nieuwe co-webmasters!

co-webmaster-sandra     co-webmaster-silvia


Hier alvast een voorproefje:

hoi allemaal zoals jullie weten heeft josie altijd iets geschreven voor de scouting nu josie weg is bij de scouting heeft Saskia aan mij gevraagt of ik die taak over wilde nemen en ik heb ja gezegt groetjes van silvia

 

20 januari 2014

Helaas hebben we de laatste tijd alleen maar nieuws over mensen die gaan stoppen bij de Pivo's. 16 januari hebben we tijdens de nieuwjaarsborrel bij restaurant 'De Kraal' afscheid genomen van Maria. Het reizen met de taxi (en alle ergenissen die hier bij komen kijken) waren voor Maria een reden om te stoppen. Ze gaat nu lekker dichtbij huis volksdansen. Wij wensen haar dan ook veel plezier bij het volksdansen en bedanken haar voor de gezellige jaren!

afscheid-maria

 

20 december 2013

Gisteravond hebben wij, de Pivo's van Scouting Hertog Reinoud Venlo, helaas afscheid genomen van Joep. Na 11(!) jaar is hij gestopt als leider. 'Zoooonne goeie hubbe weej nog noeit gehaaaad, zonne goeie hubbe weej nog noeit gehad ... !'
Om deze leegte op te vullen zijn we op zoek naar minstens 5 nieuwe leid(st)ers:
- één grappige
- één gezellige
- één stoere
- één sterke
- één goeie
Voel jij je aangesproken? Reageer dan op dit bericht / kijk op www.scoutinghertogreinoud.nl / neem contact op met voorzitter Hans Ploum Tel: 077 – 3546919 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
joep

 

21 november 2013

Josie heeft afscheid genomen van de Pivo's. Hij heeft het te druk om alles bij te houden en moest keuzes gaan maken. We zullen Josie gaan missen!
Josie was co-webmaster. Deze taak gaan Sandra en Silvia van hem overnemen.

josie Mozaïk02

 

17 oktober 2013

uitnodiging-najaarsweekend2013-facebook

 

1 oktober 2013

Nieuwe verwarmingsketel in de Ulespot

Na bijna 30 jaar is de CV-ketel in de blokhut van onze scoutinggroep dringend aan vervanging toe.

Dankzij ruimhartige financiële ondersteuning door de Rabobank en de Kiwanis hebben wij een nieuwe ketel kunnen aanschaffen. De CV-ketel wordt in de loop van oktober 2013 geïnstalleerd.

Rabobank en Kiwanis, hartstikke bedankt!

RB logo cmykvenlo

 

27 september 2013

NIEUW: Foto's van Dierendag 2012 en Dierendag 2013

 

26 augustus 2013

NIEUWS: Sjef is oom geworden van een jongetje. Hij heet Siem. Gefeliciteerd ome Sjef!

 

7 augustus 2013

 

Het nieuwe programma is klaar. Wij wensen jullie een gezellig scoutingseizoen toe!

Let goed op de opmerkingen!

Om onze tijd zo goed mogelijk te benutten zijn sommige tijden of locaties aangepast. Enkele groepsavonden vinden niet in de blokhut plaats. Houdt hier rekening mee als je een taxi gaat bestellen.

Kun je een keer niet komen? Bel dan even naar degene die de activiteit organiseert. Je vindt dit bij de opmerkingen.

Klik hier voor het programma.

 

 

 

5 juli 2013

Tijdens de barbeque op 27 juni heeft Leon Pingen afscheid genomen van de Pivo's van Scouting Hertog Reinoud Venlo. Na 21 jaar gaat hij stoppen, omdat hij voortaan op donderdag gaat sporten. De Pivo's vinden het erg jammer dat ze Leon moeten missen en hebben hem verrast met een kadootje en enkele toespraken. Leon had voor iedereeen een lekkere traktatie bij zich en een sleutelhanger met een foto van zichzelf. Zo zullen we hem niet snel vergeten.

"Lieve Leon, bedankt voor de gezellige jaren! Je was een SUPER-Pivo en we gaan jou zeker missen. Heel veel succes en plezier bij de sportclub! Tot ziens!"

leon Mozaïk1

 

16 mei 2013

josie

Josie (co-webmaster): "OP 16 MEI HEBBEN WE EERST KOPJE DROKEN DAAR NA GEZELLIG SPELLEN AVOND GEHAT GROETJES JOSIE VAN LIEROP"

 

2 mei 2013

josie

Josie (co-webmaster): "OP 2 MEIHEBBE EERST KOPJE KOFFIE DROKEN BIJ HET VUUR BUITEN DAAR NA HEBBEN WE PRIMIEF KOKEN GROETJES JOSIE VAN LIEROP"

 

27 april 2013

uitnodiging

 

15 april 2013

Yvonne heeft eindelijk ook een eigen pagina op de website. Het heeft even geduurd, maar ja, beter laat dan nooit. Klik hier om naar de pagina van Yvonne te gaan.

 

7 april 2013

toneel-reprise

 

3 april 2013

ALGEMEEN - Zojuist toegevoegd, foto's uit de oude doos!
Klik hier om naar de oude foto's te gaan. 

 

2 april 2013

PIVO'S - De tijden van het bowlen zijn aan het programma toegevoegd. Klik hier om naar het programma te gaan.

 

6 maart 2013

10 maart 2013 Optreden van TeMBe op de open dag van de Vijverhofschool VSO.

adres:  De Breuken 7, 5931 PC Tegelen

Sjef van de Pivo's speelt keyboard in deze band.

tembebandOp zondag 10 maart a.s. organiseert het team van de VSO-Vijverhofschool in Tegelen een open dag en markt. Ouders, (toekomstige) leerlingen en andere belangstellenden kunnen een kijkje nemen in de school en zich op de hoogte laten stellen van het onderwijsprogramma, onder andere door middel van lesdemonstraties. Verder zijn er workshops, zoals dans, handvaardigheid, bezig zijn met textiel en hout. ook wordt er een tombola georganiseerd. Tot slot is er een markt waarbij onder meer bloemsierkunst, andere zelfgemaakte producten en groente en fruit verkocht worden. onder het genot van een kop koffie met wat lekkers kunt u luisteren en kijken naar een optreden van de popgroep Tembe.

De dag duurt van 11.00 uur tot 14.00 uur. De opbrengsten van deze dag zijn bestemd voor de jaarlijkse schoolactiviteiten zoals een stedentrip en kamp. We hopen velen te mogen begroeten op deze dag

 

31 oktober 2012

josie Josie (co-webmaster) over 8 oktober: "WE HEBBEN EERST KOFFIE GEDROKEN MET KOEKJE ER BIJ
DAAR NA HEBBEN WE SPINNE WEP GEMAAKT VAN SNOEP

DAAR NA GLASJE FRIS ER BIJ


GRORTJES JOSIE VAN LIEROP"

 

15 oktober 2012

De foto's van de Pivo's op dierendag staan al op Facebook. Helaas kunnen ze (nog) niet op deze site worden gezet.


josie Josie (co-webmaster): "4 OKTOBER - DIERENDAG - EERST KOMT MARION MET DE KUITJE IN DE DOOS
DAAR NA HEBBEN WE KOFFIE GEDROKEN

EN DOEN KOMT MARIEKE MET DE HOND ZE HEET JET HEBBEN WE UITGELATEN

HET WAS HEEL GEZELLIG

GROETJES JOSIE VAN LIEROP"

Marion van den Broek en Marieke Buddemeijer hartstikke bedankt!

26 september 2012

De foto's van de speurtocht door het mooie 'Greunveld' zijn zojuist toegevoegd. Miranda, Tonnie, Leon, Joep en Baer, hartstikke bedankt voor het organiseren van deze gezellige avond!

josie Josie (co-webmaster): "WE HEBBEN

EERST BEHEEN KOMST BIJ MIRANDA THUIS

WE BEGINNEN EERST MET DE SPEURTOCHT

WE HEBBEN ALLE SPELLEN GEDAAN

DAAR NA LEKKER GLASJE FRIS ER BIJ

MET LEKKER STUK WAFEL ER BIJ

GROETJES JOSIE VAN LIEROP"

 

24 september 2012

Het e-mailadres van webmaster Saskia Teeuwen en co-webmaster Josie van Lierop is zojuist toegevoegd onder het kopje Contact. Nieuwtjes, tips, foto's en dergelijke zijn altijd welkom!


De foto's van de speurtocht worden zsm toegevoegd.


AANGEBODEN: 4 kaartjes Mega Piratenfestijn in Neer voor € 15,- per stuk ipv € 25,-

Aanstaande zaterdag 29 september is het Mega Piratenfestijn in Neer.

"Ook in 2012 zullen alle TOP artiesten van Nederland weer te zien zijn op Nederlands Grootste Meezingfeest het MEGAPIRATENFESTIJN. Optredens van o.a. 3J's, Jan Smit, Marianne Weber, Sieneke, Piratentoppers, Jannes, Jan Keizer & Annie Schilder, Helemaal Hollands, Vinzzent, Peter Koelewijn, Koos Alberts, Gebroeders Ko, Django Wagner, Bonnie st Claire, Toni Wille e.v.a. Natuurlijk neemt Willie Oosterhuis de presentatie weer voor zijn rekenning en zal het MPF weer bol van verassingen staan!"

www.megapiratenfestijn.nl

Heb je interesse in de kaartjes stuur dan zsm een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Op=op, weg=pech!

LET OP! Het bezoeken van het Mega Piratenfestijn is geen activiteit van de scouting en er zal niemand van de scouting-leiding aanwezig zijn. Als je er naartoe wil moet je zelf voor het vervoer zorgen!

 

11 september 2012

josie 6 september 2012 Josie: "WE HEBBEN EERST KOFFIE GEDROKEN KOEKJE ERBIJ EN TOEN FOTOS GEKEKEN EN EEN GLASJE FRIS GEDROKEN CHIPS GEHAT JOSIE VAN LIEROP (co-webmaster)

 

6 september 2012

De volgende groepsavond, 20 september, hebben we een speurtocht door het Groenveld. Oud-welpen-leidster en blokhutbeheerster, Miranda, heeft deze speurtocht voor jullie gemaakt. We verzamelen bij Miranda en Leon thuis. We komen deze avond dus niet op de blokhut. Iedereen zorgt zelf voor het vervoer naar:

Ambrosiuslaan 24 in Venlo

19.00u aanwezig zijn, 22.00u terug

27 augustus 2012

toneel-olaf-niek1

toneel-olaf-niek2

Olaf van Helden en Niek Versleijen van de Pivo's spelen in het toneelstuk 'Niet zonder ons' met spelersgroep Plankenkoorts.

www.theaterdegarage.nl

 

21 augustus 2012

logo1GEZOCHT!!!!

VERSTERKING VOOR ONS ENTHAUSIAST POETSTEAM

poetsmoeder

WIE ZIJN WE?

We zijn een groepje moeders van jongeren met een ‘beperking’ die 1x in de 6-8 weken de blokhut van Scouting Hertog Reinoud onder handen nemen.

Het is niet zo dat er hard gezwoegd wordt.

Het gezellig kletsen onderling staat bij ons hoog in het vaandel!

Het poetsen gebeurt meestal op een woensdagmorgen van 9.00 – 12.00 uur.

 

WAT KRIJGT U ER VOOR TERUG?

  • Een gezellige morgen samen kletsen en toch lekker aan de slag;

  • Koffie / thee met een heerlijk traktatie erbij;

  • 1x per jaar een kerstattentie;

 

ZIJN ER NOG VRAGEN?

Neem gerust even contact op met Miranda Janssen (beheer Blokhut);

Tel: 077-3522142 of e-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

We hopen U snel een keertje te mogen ontmoeten tijdens een van onze poetsmorgens. Ook alleen een bakkie koffie voor kennis te komen maken bent U van harte welkom!

 

9 augustus 2012

Het nieuwe Pivo-programma staat online! Klik hier.

 

15 juli 2012

De Pivo's zijn afgelopen donderdag naar de Floriade geweest. De foto's staan nu online!

Eric Urselmann van de Pivo's loopt mee met de Vierdaagse van Nijmegen. Heel veel succes!
http://g-toppers.fondsgehandicaptensport.nl/site/

TIP! 22 juli 2012 van 11.00-17.00u 'Kunst op vakantie'. 12 recreatiebedrijven nodigen u van harte uit. Kom binnen kijken en van kunst genieten! Gratis deelname - Op de fiets of met de scootmobiel - Start vanaf iedere locatie

kunstopvakantie1

kunstopvakantie2

Klik hier voor een grotere versie

 

8 mei 2012

josie 3 mei 2012 Josie: WE HEBBEN EERST KOFFIE DROKEN

MET KOEKJE ER BIJ

DAAR NA HEBBEN WE GEVOETBALT

MET DE JONGENS

DAAR NA EEN GLASJE FRIS

GROETJES JOSIE VAN LIEROP (co-webmaster)

 

3 mei 2012

josie 27 t/m 29 april 2012 Josie: HET WAS KEI GEZELLIG

DE SCOUTING WEEKEND

LEKKER GESLAPEN

EN ZEKER VRIJMARKT OP DE SCOUTING

WAS HEEL LEUK

EN DE VRIJDAG AVOND OP DE DISCO

IN HELDEN

GROETJES JOSIE VAN LIEROP (co-webmaster)

 

josie 19 april 2012 Josie: WE HEBBEN EERST GE VOETBALT MET DE MEIDEN
DAAR NA KOFFIE GEDROKEN MET KOEKJE ER BIJ
EN DOEN GINNGEN WE WII SPELLEN DOEN

EN DANSEN MET DE MOOI MEIDEN

EN EEN LEKKER GLASJE FRIS ER BIJ
LEKKER CHIPS ER BIJ

GROETJES JOSIE VAN LIEROP (co-webmaster)

 

7 april 2012

josie 5 april 2012 Josie: WE HEBBEN EERST KOFFIE GEDROKEN MET EEN LEKKER STUK WAFEL ER BIJ

DAAR NA POTTE VERFEN VOOR DE PASEN EN EEN EI UITZUIGEN IN DE KOM

EN GLASJE FRIS ER BIJ CHIPS IN DE KOM

DAT WAS LEKKER

GROETJES JOSIE VAN LIEROP (co-webmaster)

 

24 maart 2012

josie 22 maart 2012 Josie: WE HEBBEN EERST KOFFIE GEDROKEN

DAAR NA GINGEN WE TUTTEN MET LOES EN NICHTJE VAN SASKIA

EN LEKKER FRUIT HAPJE EN OOK PRIKERS ER BIJ

GROETJES JOSIE VAN LIEROP (co-webmaster)

 

Miranda, Loes en Manon: hartstikke bedankt! Het was echt leuk!

 

Klik hier voor de foto's van de beautyavond

 

12 maart 2012

Uitnodiging Voorjaarsweekend 2012

voorjaarsweekend2012

 

8 maart 2012

josie 8 maart 2012 Josie: WE HEBBEN EERST KOFFIE GEDROKEN MET EEN LIGA ER BIJ

DAAR NA HEBBEN WE PRIMITIEF KOKEN MET JOEP EN EEN GLASJE FRIS ER BIJ

GROETJES JOSIE VAN LIEROP (co-webmaster)

 

Klik hier voor foto's van het primitief koken

 

22 februari 2012

doekjesvoorkids

TIP: webwinkel http://www.doekjesvoorkids.nl/

'Doekjes voor kids' maakt hippe dingen voor kids mét en zonder beperking. Denk aan infuuszakjes, sondevoedingzakjes, polsdoekjes, voelzakjes, zoekzakjes enzovoort, in vrolijke kleurtjes. Erg leuk en praktisch!

 

15 februari 2012

josie

 
 
 
 
 
 
3 FEBRUARI 2012 KERREBAL klik hier

9 FEBRUARI 2012: EEN GLASJE FRIS EN EEN BIERTJE EN KOFFIE GEDROKEN DOEN LEKKER GEBOWWLEND

IEDREEN HEEFT GEWONEN

GROETJES JOSIE VAN LIEROP (co-webmaster)
 

 

 

28 januari 2012

Trio raden! Weet jij wie de nieuwe prins of prinses is? En de adjudanten?

Zet je antwoord dan snel in het Pivo-gastenboek.

Prijs: 2 consumptiebonnen

Prijsuitreiking: tijdens het Kerrebal op 3 februari 2012

prinsraden

 

27 januari 2012

josie26 januari 2012: Josie: "WE HEBBE KOFFIE GEDROKEN MET KOEKJE ERBIJ

DAAR NA HEBBEN WE VOORBEREIDING GEDAAN

VOOR DE KERREBAL FOTOS GEPLAKT EN EEN

TOUWTJE OM HEEN LEKKER GLASJE FRIS ERBIJ

MET CHIPS GEHAT

EN OOK GEKLEURD

GROETJES JOSIE VAN LIEROP".

Klik hier voor de foto's.

 

24 januari 2012

josie Graag jullie aandacht voor onze nieuwe co-webmaster, Josie van Lierop. Josie maakt vanaf 12 januari 2012 een verslagje na iedere groepsavond en zorgt voor de foto's op de website.

 

12 januari 2012: Josie: "WE HEBBEN KOFFIE GEDROKEN MET EEN KOKJE ER BIJ
KERREBAL KLEURENPLATEN INGEKLEURD SCHILDERIJEN GEMAAKT
OP GROTE STUKKEN KARTON EN BOTJE GEPRIKT
IK VOND HET ERG GEZELLIG"
 
 
 
 
 
Klik hier voor de foto's.

 

17 januari 2012

De datum van het voorjaarsweekend wordt gewijzigd ivm Funpop! Zie programma, nieuwe datum en info volgt.

Tijdens het Kerrebal kan iedereen zich naar eigen inzicht verkleden. Wel leuk als iedereen er een keukenschort overheen doet, eventueel met ovenwanten en pollepel. We worden allemaal samen kanibaal /'Monsieur Cannibale' (attractie bij de Efteling, met de draaiende keteltjes). Tijdens de afgelopen en de aankomende groepsavond maken we een ketting met botjes en een koksmuts. Hieronder vind je foto's ter inspiratie.

Posters / knuffels of iets anders van de Efteling zijn welkom voor de aankleding van 'Ut Tref'. We maken ook borden met tekeningen van attracties ed.

monsieurcannibale monsieurcannibalefoto

 

19 november 2011

Uitnodiging

Eric Urselmann, van de Pivo's, werkt bij 'Oet de verf' en nodigt jullie allemaal uit voor de feestelijke opening van de expositie.

datum: 24 november
tijd: 14.00u
adres: Kapellerlaan 36 in Roermond

De catering wordt verzorgd door bakkerij 'Op de Beek'. Pivo-leden Annouk Heijnen, Sjef van Heijster en Joyce Janssen werken bij deze bakkerij.

De expositie is te bezoeken is 24 november 2011 t/m 13 januari 2012.

Het bezoeken van de opening / expositie is geen activiteit van de scouting. Als je het leuk vindt, kun je hier op eigen gelegenheid naar toe gaan. Dus trek pap en mam, opa en oma, je begeleidster enz aan de jas en kom naar het 'Huis van de kunsten' in Roermond.

expositieoetdeverf

 

25 oktober 2011

Uitnodiging voor alle Pivo's, oud-leiding en bestuur

uitnodigingannouk

 

21 oktober 2011

Hoeraaaaaaa!

Op 11 oktober heeft Hanneke haar tweede zoontje gekregen.

Hanneke en Guido zijn de trotse ouders van

TORRE

en Jesper is de grote broer!

torrebinnenkant

torrefoto

torrevoorkant

 

13 oktober 2011

twitter

Inmiddels heeft Scouting Hertog Reinoud Venlo twee Twitter-accouts. Eén voor scouting HR in het algemeen en eentje voor de Welpen.

http://twitter.com/#!/ScoutingHRVenlo

http://twitter.com/#!/WelpenHR

 

youtube

Op http://www.youtube.com/user/pivosthemovie vind je allerlei leuke filmpjes. Onder andere van de open dag, het Pivo-najaarsweekend, Volendam, toneel, kamp, Kerrebal en de MA-run.

 

27 september 2011

nw11

De Pivo's zijn afgelopen weekend op najaarsweekend geweest. De afgelopen jaren zijn we niet op kamp geweest, daarom hebben we tijdens dit weekend extra uitgepakt. We sliepen niet in de eigen blokhut, maar in de Willem-de-Zwijgerhoeve in Helenaveen. Een super-locatie en in combinatie met het stralende weer kon het weekend al niet meer stuk. Vrijdagavond hebben we de blokhut bekeken, de kamers met stapelbedden verdeeld en daarna ... PIVO-café.
Zaterdag hebben we eerst op ons gemak ontbeten (met ei-sjes) en daarna zijn we naar het Levende-geschiedenis-festival in Horst gegaan. Een geweldig festival waar mensen het leven in vroeger tijden nabootsten. Er waren gevechten met kei-harde knallen en een modeshow met kleding uit verschillende eeuwen. Overal waar je keek zag je een stukje geschiedenis. Ene Sjoerd heeft veel mooie foto's gemaakt van het festival. Wij staan er zelf ook een aantal keren op. Klik hier voor deze foto's.
's Avonds lekker frietjes gegeten op het terras van de Willem-de-Zwijgerhoeve met een verrassing van de eigenaar: Vienetta-ijs! Na het eten ging één deel van de groep wandelen door het donkere Helenaveen, de rest ging tafelvoetballen, biljarten of lekker kletsen in de grote zaal. We eindigden de avond weer met PIVO-café!
Op zondag was het na het ontbijt weer tijd om in te pakken. De 'PIVO-van-het-jaar' werd bekend gemaakt en de eer ging naar Joyce. Ze heeft super-veel en uit zichzelf meegeholpen en ze zorgde zaterdagavond voor een super-show tijdens het PIVO-café. Live-entertainment! Na al deze inspanningen kan Joyce lekker ontspannen met de hoofdmassage-spin die ze kado kreeg.

De foto's van het najaarsweekend en het voorjaarsweekend staan online. De foto's van het voorjaarsweekend konden eerst niet geopend worden, maar nu dus wel.


20 september 2011

Wil je foto's van de website nabestellen? Neem dan een lege cd of memory-stick mee naar de scouting. Saskia zet de foto's daar dan op en dan kun je ze zelf nabestellen. Bijvoorbeeld bij de Hema. Dit kan via de website van de Hema www.hema.nl of je kunt de cd of memory-stick meenemen naar de winkel.

17 september 2011

Zaterdag 8 oktober gaan we samen met Joekskapel Sjiengeleboem naar de Efteling. We willen graag als groep herkenbaar zijn en de groene polo's dragen. Zo kunnen leden en leiding elkaar snel terugvinden en zien andere mensen dat we bij elkaar horen.
Als je nog geen groene polo hebt, kun je deze voor €6,- kopen bij de leiding. Je kunt het geld kontant meenemen in een envelop. De Pivo's hebben de mogelijkheid om de polo te kopen tijdens het najaarsweekend of tijdens de groepsavond op 6 oktober.
Als je geen polo wilt kopen, dan kun je 'm ook lenen. Laat dit dan even horen vantevoren.

polo

7 september 2011

8 oktober gaan we samen met joekskapel Sjiengeleboem naar de Efteling. We moeten laten weten met hoeveel personen we mee gaan. Dus mail je aan- of afmelding vóór maandag 12 september naar Saskia of geef het morgen door op de groepsavond.

Najaarsweekend 23 t/m 25 september

nw11uitnodiging

30 augustus 2011

http://www.mijnronaldmcdonaldactie.nl/teams/ride-for-milou/

* Milou is een nichtje van Paul, vriend van Pivo-leidster Saskia

 

rideformilou2

21 augustus 2011

Het nieuwe programma voor 2011-2012 staat online. Klik hier.

Joekskapel Sjiengeleboem heeft ons uitgenodigd om samen naar de Efteling te gaan. Lees hieronder meer of kijk op de website van Sjiengeleboem. www.sjiengeleboem.nl

efteling

9 mei 2011

Uitnodiging voor de leden en leiding van de Pivo's

uitnodigingolaf

Hallo, lieve mensen

Op zondag 26 juni woon ik 25 jaar bij de Stichting Daelzicht.

Na Heel, Maasbree en Koningslust woon ik nu zoals jullie weten op Laatberghof 26, 5981 WR Panningen.

Op deze dag geef ik een groot feest en daarom nodig ik jou/jullie uit op de receptie van 16.00-17.30uur.

De muziek wordt verzorgd door "Double Sound". Deze twee Belgische muzikanten maken super leuke muziek.

Hopelijk tot dan.

De groetjes van Olaf

Het feest vindt plaats in:

Café-feestzaal Boostenhof
Heymansstraat 125
5927 NP Venlo - Boekend
Telefoon: 077-3822108 of 06-21618271

Kadotip: alt

 

5 mei 2011

bekkerie

Angelique bracht ons op de hoogte van het volgende nieuws:

14 en 15 mei opent de Bekkerie in Boekend haar deuren. In het oude pand van bakkerij Gielen komt o.a. een lunchroom, een uitleenpunt van de bibliotheek, een verkoopbalie van bakkerij Pijpers, een copyshop en een informatiepunt van de VVV.

Van 13.00 tot 17.00u

De Bekkerie
Heymansstraat 128a
Boekend

 

27 april 2011

vw11uitnodiging

20 februari 2011

3x Alaaf veur

Prinses Shari

en adjudanten Sandy en Julia

De foto's van het Kerrebal staan online. Ga naar Algemeen - Foto's - Kerrebal - Kerrebal 2011

 

13 februari 2011

We hebben nieuwe spelletjes op de pivo-site. Zoek de verschillen!

Ga naar Spelletjes en klik dan op Zoek de verschillen.

 

20 januari 2011

Hallo, hallo ut is weer (bijna) vastelaovend!

 

En dus is het ook weer tijd voor het Kerrebal!

Het Kerrebal is op 18 februari 2011 in Feestzaal “Ut Tref”, Hendrikxstraat 17 in Venlo.

We beginnen met het “vastelaovesfeest” om 19.30 uur en we feesten door tot 22.30 uur. Joekskepèl Sjingeleboem zorgt voor de muzikale noot!

Het motto van dit Kerrebal is iets anders dan van Vg. De Kwas, die in “Ut Tref” hun residentie heeft. Ons motto is:

“Apres ski in os winterwonderland”

kerrebal11

Wij nodigen jullie van harte uit om met ons samen vastelaovend te komen vieren.

En natuurlijk zijn ouders, verzorgers, broers, zussen, vrienden en vriendinnen van harte welkom om er met z’n allen een leuk feest van te maken!

Vergeet niet om geld mee te nemen voor een drankje en zorg voor eigen vervoer!

Neem vooral veel gezellige zin mee en trek een mooi vastelaovespak aan! Degene die zich het mooist verkleed aan de hand van het thema, krijgt een leuke prijs.

Tot vrijdag 18 februari om 19.30 uur in Café-feestzaal “Ut Tref”

We maken er een joeksige avond van!!!

Alaaf!,

Scouting Hertog Reinoud
De Rowans

 

 

19 januari 2011

Gezocht: Echte tuinmannen!!!!

tuinieren1

Voordat de ‘open dag’ gaat plaatsvinden, wil ik samen met een aantal mensen op een zaterdagmiddag de tuin voor en rondom flink aanpakken.

Er zijn bij scouting Hertog Reinoud vast jongeren die in de groenvoorziening werken en die een morgen of middag in een weekend de tuin onder handen wil nemen. Daarom vraag ik aan jullie, geef me namen + telefoonnummers evt. e-mailadressen, door waar ik contact mee zou kunnen nemen. Bedankt alvast!

‘Sjaak’ onze tuinman zal ook gevraagd worden.

Een nieuw ‘tuinproject’ zal in gang gezet gaan worden. Ik hou jullie op de hoogte!

Met Vriendelijke Groeten,

Miranda (namens de beheersfamily)

Ps. Ik ben er misschien vroeg bij, maar eer ik een groepje bij elkaar heb, zijn we denk ik een tijdje verder, vandaar deze vroege oproep!!!!!

tuinieren2

 

17 januari 2011

Het jubileumfeestje van Eric was zeer geslaagd. Een gezellig avondje bij feestzaal 'De Waeg' in Blerick. Eric werd toegesproken door voorzitter Hans Ploum en gefeliciteerd door de Pivo-leden en -leiding, maar ook door zijn oude leiding van de Welpen. Na het officiële gedeelte zorgde joekskapel 'Biëstig good' voor een muzikaal vervolg van de avond. Heel gezellig! Ger en Herman, nogmaals bedankt!

De foto's staan online!

5 januari 2011

uitnodiging25eric

Hallo lieve Pivo's, leiding en bestuursleden,

Eric Urselmann is al meer dan 25 jaar lid van scouting Hertog Reinoud. Wij vinden dit een goede reden voor een feestje en jij bent uitgenodigd. We willen het jubileum vieren op 13 januari 2011 van 19.30 tot 22.00u in

Wijkgebouw 'De Waeg'
Horsterweg 203
5928 ND Venlo - Blerick

We komen op deze avond niet in de blokhut en we vragen iedereen om zelf voor het vervoer naar Blerick te zorgen.

De groepsavond van 6 januari vervalt.

Wij zorgen voor een kado. Als je het leuk vindt mag je een tekening of kaartje meenemen.

Groetjes van de Pivo-leiding

kerstkaart1011

23 december 2010

Het PIVO-KERST-SPEKTAKEL gaat helaas niet door. De taxi's liggen ver achter op schema en rijden vanavond waarschijnlijk helemaal niet in verband met de sneeuw. Daardoor kunnen de toneelspelers niet in Venlo komen. Heel erg jammer! We zullen proberen in het nieuwe jaar alsnog een gezellige avond in te plannen met de bewoners van de Vorstenheuvel.

Iedereen hartelijk bedankt voor de hulp bij de voorbereiding!

 

1 december 2010

kerst2010

23 december gaan we een kersttoneelstuk opvoeren voor de bewoners van de Vorstenheuvel. De Vorstenheuvel is het verzorgingshuis op het Maria-Auxiliatrix-terrein, dichtbij de blokhut van de scouting. Onder het mom van de kerstgedachte, iets voor een ander betekenen, gaan we er samen met de bewoners een gezellige avond van maken.


1 december 2010

Eric Urselmann is al 26 jaar lid van Scouting Hertog Reinoud. Dit is natuurlijk een feestje waard. We vieren zijn 25- (of 26-) jarig jubileum op 13 januari in wijkgebouw 'De Waeg' in Blerick. De officiële uitnodiging volgt nog. Praktische informatie vind je op het programma.


1 december 2010

De foto's van het najaarsweekend staan online!


1 december 2010

Er is het een en ander veranderd aan het programma. Iedereen heeft een nieuw programma ontvangen via de e-mail en het programma op deze website is aangepast.


28 oktober 2010

oktoberfest2010

10 september 2010

russel Het nieuwe programma staat online! De eerste groepsavond is op donderdag 16 september. Dan krijgt iedereen een programma op papier mee. Let op, de datum van het najaarsweekend is een aantal keren gewijzigd. Maar nu is het definitief. Het 'Oktober'fest is op 5, 6 en 7 november. Ga naar Pivo's - Programma of klik hier om het programma te bekijken.

 

20 augustus 2010

ericurselmann Eric Urselmann: "Hallo, ik ben Eric en ik maak kleurrijke schilderijen. Ik werk bij Oet de verf in Panningen en in mijn vrije tijd schilder ik ook. Ben je benieuwd naar mijn schilderijen? Bekijk de foto's maar eens of kom een kijkje nemen bij Oet de verf. De schilderijen zijn ook te koop. Neem hiervoor contact op met Oet de verf. Groetjes van Eric"

Je kunt de foto's bekijken op deze website van de scouting. Elk lid heeft een eigen pagina. Op de pagina van Eric staan een aantal van zijn schilderijen. Ga naar Pivo's - Leden - Eric of klik hier.

Oet de verf
Schildersatelier en kunstcafé
Wietelweg 19
5981 TG Panningen
Tel. 077-4620847
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

 

23 juli 2010

jansmit Jan Smit: "Ik wil iedereen een hele fijne vakantie wensen. Zelf ben ik er lekker even een maandje tussenuit!"

Dag dames, jullie hoeven niet meer naar de kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure, manicure, sportschool enz. En heren, ook jullie hoeven zondag niet per se jullie mooiste, stoerste, hipste kleren aan. Jan Smit is op vakantie! Dus we zullen 'm zondag helaas niet tegenkomen in Volendam. Maaaar ... hij heeft wel een super-leuke en super-super-grote verrassing voor ons achter gelaten bij Café Van Den Hogen. Dus daar moeten we maar snel naartoe!

De data van het nieuwe scoutingseizoen vind je via 'Programma', in het menu links in beeld.

Tot zondag!

 

2 juli 2010

Poeh, poeh is het bij jullie ook zo warm? Oranje is goed bezig. Op naar de halve finale.

De foto's van het bbq-en en WK kijken op 24 juni staan eindelijk (!) online. Ga maar snel kijken. Wat was het gezellig op onze laatste groepsavond van dit seizoen. Koen Plasmans heeft de orginaliteitsprijs gewonnen en Babet Peulen heeft de WK-Pivo-Poule gewonnen. Babet vond het zo gezellig dat ze heeft besloten om ook leidster te worden. Joepie! Welkom Babet!

We hebben nog één leuke activiteit op het programma staan. Het uitstapje! 25 juli gaan we naar Volendam. Zorg dat je om 8.45u op de blokhut bent. Na het uitstapje gaan we bij Huub en Toos eten in 'ut Tref'. Daar kun je worden opgehaald om 20.30u. Lunch en avondeten worden verzorgd. Afmelden bij Saskia saskiateeuwen@hotmailcom of Hanneke 06-47078646 of via het Pivo-gastenboek.

8.45uur
Blokhut Ulespot
Auxiliatrixweg 37
Venlo

20.30uur
ut Tref
Hendrikxstraat 17
Venlo

Tot dan!

 

17 juni 2010

WK10

14 juni 2010

We krijgen een nieuwe leidster bij de Pivo's! Woehoe! Welkom Diana!

En ... we hebben heel veel beroemde leden. Mark, Eric en Josie stonden met hun G-voetbalteam in Dagblad de Limburger, Dichterbij (het boekje van Rabobank) en het Heldens nieuws. Koen was als fotomodel te bewonderen in Z-Magazine in een advertentie voor Vrienden van De Zorggroep en Eric staat in de folder van Oet de verf, het schildersatelier waar hij werkt. Je vindt deze foto's op de eigen pagina van de leden. Klik op Pivo's - Leden - en dan op de naam van de beroemdheid.
Heb je zelf ook eens in de krant of iets dergelijks gestaan? En wil je dit op de site zetten? Leuk! Laat maar horen via het gastenboek van de Pivo's, dan wordt het geregeld. Leuke scoutingfoto's zijn ook welkom. Het zou helemaal leuk zijn als je er nog 'van vroeger' hebt. Die kunnen we dan ook scannen en op de site zetten.


28 mei 2010

volendam_klein

De Pivo's lopen altijd voor op de rest van Nederland. Bij hen vonden de verkiezingen al op 28 mei plaats. En wel de verkiezingen voor de bestemming van het uitstapje op 25 juli 2010.
De lijsttrekkers hadden zich goed voorbereid. Ze hadden allemaal een leuk uitstapje bedacht en moesten dit op een leuke manier aan de leden presenteren. De leden kregen allemaal een rood potlood en een stemformulier. Ze konden kiezen tussen de volgende bestemmingen:
- Recreatiepark Billybird Park Hemelrijk
- Dierenrijk bij Eindhoven
- Archeon in Alpen aan de Rijn
- Dagje Volendam
- Picknicken, naar het Loo of naar Apenheul en dan Mc Donalds

De stemmen werden zorgvuldig geteld en één lijsttrekker kreeg de meerderheid van de stemmen. Saskia Teeuwen met het uitstapje VOLENDAM!

Dus zet het alvast in je agenda: 25 juli 2010 gaan we naar Volendam. Info volgt.

Het zomerkamp vervalt omdat we helaas te weinig leiding hebben. Nieuwe leiding is altijd welkom! Zie de linkerbovenhoek van deze site.

 

 

 

 


De kikker

logo_klein

Het logo van onze Scouting is een kikker. Over deze kikker gaat het volgende verhaal.

logo_klein