Uitleg website PDF Afdrukken

Het gebruik van deze website is eigenlijk heel eenvoudig. In het menu hierboven kun je kiezen van welke groep je informatie wilt hebben. Ook is er algemene informatie te vinden van de scouting (zoals bijvoorbeeld contact informatie). In totaal zijn de volgende groepen te onderscheiden:

Per groep is het sub-menu aan de linkerkant iedere keer hetzelfde opgebouwd. De informatie die je hier zult vinden is echter per groep anders. Aan de linkerkant zul je iedere keer deze informatie kunnen vinden:

• Uitleg website
  • Leden
  • Leiding
  • Programma
  • Foto's
  • Gastenboek
  • Spelletjes

Hieronder een korte omschrijving per kopje:

Uitleg website

Op dit gedeelte van de website ben je nu. Hier kun je informatie over de website lezen en kun je bekijken hoe alles werkt.

Leden

Per leeftijdsgroep kun je kijken welke leden er allemaal bij de scouting zitten. Als je op de knop "Leden" drukt, verschijnen de namen van de leden. Als je dan op een naam klikt, kun je meer informatie te zien krijgen.

Leiding

Als je vragen hebt over een activiteit of iets anders, kun je altijd contact opnemen met de leiding van je groep. Ook als je niet bij de scouting zit en je zou graag meer informatie willen krijgen van de scouting, kun je bij de leiding terecht.

Programma

Per leeftijdsgroep staat het programma op deze website. Zo kun je altijd kijken wanneer we weer iets leuks gaan doen met de scouting. Ook kun je hier zien hoe laat een activiteit begint en stopt. Dit is natuurlijk handig als iemand je moet komen halen en / of brengen.

Foto's

Tijdens de scoutingsavonden en activiteiten worden er geregeld foto's gemaakt. Deze worden bijgehouden in het gedeelte "Foto's".
Als je op een activiteit klikt waar geen getal tussen haakjes achter staat, bijv. (43), dan krijg je een sub-menu. Bijvoorbeeld als je op Kerrebal klikt, kun je kiezen tussen Kerrebal 2007, Kerrebal 2008 enz.
Als er veel foto's in een map staan, dan bestaat de map uit meerdere bladzijden. Als je de map geopend hebt, zie je dit onderaan. Daar staan de cijfers van de verschillende bladzijden. Als je de pijltjestoetsen gebruikt kom je niet automatisch op de volgende bladzijde.

Gastenboek

Alle speltakken hebben een eigen gastenboek. En er is een algemeen gastenboek. Er zijn dus vijf verschillende gastenboeken. Je kunt hier zelf een berichtje in zetten. Bijvoorbeeld over een groepsmiddag of -avond, het kamp of de website. Maar ook over je hobby of wat je gisteren hebt gedaan.

Er wordt veel reclame in het gastenboek gezet. Om dit te voorkomen hebben we een beveiliging ingeschakeld. De afbeelding verificatie. Nadat je je bericht hebt getypt, moet je bij afbeelding verificatie de letters en cijfers natypen. Let hierbij op hoofdletters of kleine letters. Daarna kun je op 'Voeg toe' klikken.

Spelletjes

Bij de spelletjes staan allerlei leuke dingetjes waar je je mee bezig kunt houden. Verveel je je een keertje, dan kun je altijd op de website van Scouting Hertog Reinoud kijken!

Veel kijk- en leesplezier op onze website!